Bibliotheek

rozecitatenSinds 1978 verzamelt RoSa vzw ook systematisch boeken en tijdschriften over lesbische vrouwen, lesbische bewegingen, lesbische cultuur en holebiseksualiteit in het algemeen. Door de jaren heen werd dit uitgebreid met literatuur waarin ook bredere LHBTQ+ -thema's aan bod komen, met specifieke aandacht voor de link LHBTQ+ en gender. Deze omvangrijke verzameling kan door iedereen - net als de rest van de collectie - gratis geraadpleegd worden. We zetten in dit katern graag een aantal publicaties uit de 21ste eeuw in de kijker. 

RoSa verzamelt en bewaart sinds enkele jaren digitale documenten over gelijke rechten m/v, gender en feminisme. Teksten die we vrij mogen verspreiden kun je zo op je eigen laptop downloaden en lezen. Teksten met copyright kun je in de RoSa-bibliotheek komen lezen.

tijdschriftDe bibliotheek bevat een indrukwekkende verzameling tijdschriften die een unieke bron vormen voor onderzoek naar acties van de Belgische en internationale vrouwenbeweging. Ze bieden de mogelijkheid om een evolutieschets te maken van berichtgeving over vrouwenvraagstukken die tot op vandaag niemand onberoerd laten.  

RoSa's Erfgoedkabinet: een selectie titelpagina's van geschriften uit de begindagen van de vrouwenstrijd voor gelijke rechten

In de Rosa-collectie zit een schat aan merkwaardige boeken, pamfletten en tijdschriften uit de beginjaren van de vrouwenbeweging. Bekijk hier enkele titelpagina's.

11 juni 2015

Subcategorieën

De RoSa-bibliotheek is een onschatbare bron van informatie voor al wie geïnteresseerd is in gender. Op geregelde tijden presenteren we je hier een bespreking van een boek uit onze collectie dat ons opvalt. Nu eens is dat een spraakmakende nieuwkomer, dan weer een vergeten klassieker.

Aanvullende gegevens