Actueel in het nieuws

fietsBinnenkort:
28.06 | Kennishub over opvoeding en genderdiversiteit (in Nederland)
05.07 | 'De Nacht van de Fiets' in samenwerking met DeBuren

januhairyDe afgelopen jaren hebben we van over de hele wereld geijverd voor gelijke rechten voor vrouwen en mannen op sociale media. Hashtags worden in het leven geroepen om goede campagnes een stevig duwtje in de rug te geven, aangrijpende gebeurtenissen te veroordelen, frustraties te delen met anderen en taboes te doorbreken. RoSa geeft een overzicht van de tot nu toe populairste feministische hashtags van 2019. Dit overzicht wordt frequent bijgewerkt.

verkiezingen 2019Met het oog op de verkiezingen van 26 mei, vroeg RoSa aan de zeven grootste Vlaamse politieke partijen (CD&V, Groen, N-VA, Open Vld, sp.a, PVDA en Vlaams Belang) naar hun plannen op het vlak van gendergelijkheid inzake politieke cultuur en representatie, maatschappelijke kwesties en werk & gezin. Bij de regerende partijen polsten we ook naar hun gerealiseerde doelstellingen.

UNS‘Anderhalf jaar na de #MeToo-golf blijft het pijnlijk stil inzake preventie van geweld’, schrijven directeur van RoSa, Bieke Purnelle,  woordvoerder van Furia, Sofie Degraeve, en coördinator van Ella, Sarah Scheepers in een opinie in De Morgen naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen.