Actueel in het nieuws

logo rosaVoor het academiejaar 2019-2020 is RoSa vzw op zoek naar een jobstudent om ons te assisteren bij het toekennen van trefwoorden bij de nieuwe boeken en tijdschriften die aan onze collectie toegevoegd worden.

toni morrisonDe Amerikaanse auteur Toni Morrison is op 88-jarige leeftijd overleden. Morrison was de eerste zwarte vrouw ooit die de Nobelprijs voor Literatuur won. Haar werk werd gezien als toonaangevend voor de Amerikaanse literatuur en onderscheidde zich door de beeldrijke manier waarop Morrison de ervaringen van de Afro-Amerikaanse bevolking, in het bijzonder zwarte vrouwen, onderzocht en vertaalde.

vierkantSinds kort publiceert RoSa per halfjaar een overzicht van de evenementen die plaatsvinden in de RoSa-bibliotheek, die we mee organiseren of waarvan we partner zijn. 

mensenhandel5Op 30 juli is het Werelddag tegen Mensenhandel. Mensenhandel is de snelst groeiende tak van de internationale misdaad. Omdat een groot deel van de slachtoffers in de seksindustrie belandt, zijn het vaak meisjes en vrouwen die slachtoffer worden van mensenhandel. Maar het aandeel jongens en mannen dat in handen valt van mensenhandelaars valt ook niet te onderschatten.