Sinds kort publiceert RoSa per halfjaar een overzicht van de evenementen die plaatsvinden in de RoSa-bibliotheek, die we mee organiseren of waarvan we partner zijn. 

BINNENKORT   

19.09 | Mythes en vrouwbeeld (workshop + nagesprek)

spiritual 2088448 1280

 

Elien Hanselaer is actrice, theatermaakster en doctoraatsstudente in de kunsten. Haar werk onderzoekt creatie vanuit connectie met de ander.

Voor haar nieuwe voorstelling 'Maria Novella' over vrouwbeeld, mythe en archetypes werkt ze samen met een butoh danser en percussioniste rond een oude, native American sjamanistische mythe die vertelt over het belang van respect voor de ‘grote godin’, interpreteerbaar als ‘moeder aarde’ maar net zo goed het ‘vrouwelijk principe’*.

De voorstelling maakt een theatrale vertaling van de mythe naar een heel concreet, heel alledaags hier en nu.

In deze workshop, gevolgd door een tafeldiscussie bijgewoond door een panel van experts, kijken we vooral naar volksverhalen en sjamanistische mythes en gaan van daaruit de discussie aan over wat ‘het vrouwelijk principe’ vandaag de dag nog betekent. Beschrijven de mythes iets misschien iets dat we verloren zijn geraakt sinds de opkomst van het patriarchaat en als dat zo is wat is daar relevant aan vandaag? Waar zitten de clichés en waar zitten de elementen die echt bespreekbaar gemaakt kunnen/moeten worden?

Deze workshop is een samenwerking tussen RoSa vzw en Elien Hanselaer.

Wanneer: donderdag 19 september, 19u00-21u30

Waar: RoSa vzw bibliotheek, Zennestraat 30, 1000 Brussel

Meer info: Facebook-evenement