Op 15 september zal RoSa vzw met een pop-upbib aanwezig zijn op de eerste tweemaandelijkse thema-avond 'Eva bijt door', een Antwerps initiatief voor en door vrouwen. 

RoSa's pop-up bib op Eva bijt door

evabijtdoor1Eva Bijt Door is een nieuw initiatief voor en door vrouwen. De bezielsters Marijke De Raes en Karen Van Godtsenhoven willen het idee uit de wereld helpen dat vrouwen niet geïnteresseerd zouden zijn in wetenschap, politiek, sociale dilemma's, technologie, kunst en non-fictie. 

Door middel van tweemaandelijkse thema-avonden met lezingen, discussies en interventies met all-female panels wil Eva Bijt Door vooral inspirerende vrouwen bij elkaar brengen, die elkaar uitdagen en versterken, zodat niemand nog kan zeggen dat er nu eenmaal te weinig vrouwen van zich laten horen. Ook mannen zijn meer dan welkom op de thema-avonden.

De eerste editie presenteert vrouwen in de kunsten: een debat tussen toonaangevende vrouwen in het kunstenveld over de positie van de vrouw in de hedendaagse kunst.

Sprekers:
Valerie Verhack (Museum M)
Caroline Dumalin (Wiels)
Petra Van Brabandt (Sint Lucas) 
Evelien Bracke (Z33)
Charlotte Van Buylaere (SMAK)
Leen Voet (Trampoline Gallery) (tbc) 

Moderator: Karen Van Godtsenhoven

De avond wordt afgesloten met een verrassingsoptreden. 

 

RoSa vzw zal aanwezig zijn met een selectie boeken over vrouwelijke kunstenaars, vrouwbeelden in de schone kunsten en het feminisme in de kunst. De boeken in RoSa’s pop-upbib kunnen ter plaatse uitgeleend worden, net alsof je naar de RoSa-bib in Brussel zou zijn gekomen. Inleveren kan voor de gelegenheid bij boekhandel ’t Verschil in Antwerpen.

 Praktisch

  • Wanneer? Dinsdag 15 september 2015, 20u-22u30
  • Waar? In de kelder van boekhandel De Groene Waterman, Wolstraat 7 - 2000 Antwerpen

In de RoSa-bibliotheek

Zoek via de catalogus op trefwoorden: Feministische kunst / kunstenaressen / beeldende kunsten / kunsten / grafische kunsten / kunstkritiek / tentoonstellingen

rebelle riotgrrrl renegotiatingthebody globalfeminisms womenartists