RoSa's pop-upbib op The other the self

theotheself1Op zaterdag 8 oktober is RoSa met een pop-upbib aanwezig op The other the self, een eerste activiteit van Q-O2 in een reeks die op gender en haar uitbeeldingen in muziek focust.

Gender, stem, taal en identiteit zijn complexe en fluctuerende begrippen die nauw verbonden zijn aan traditie en cultuur. Ze staan in onderlinge interactie en drukken in de huidige samenleving een bepalende stem op machtsstructuren.

Stem is geluid, maar ook informatie, dialect, identiteit. Stem is politiek. Gender vormt onder andere stem en taal en is een basiselement van identiteit. Taal transporteert woorden en stemming via stem en schept zo identiteit. Indentiteit wordt mee gevormd door gender, taal en stem.

'The other the self' is een eerste activiteit in een reeks die op gender en haar uitbeeldingen in muziek focust. Nog steeds blijken vrouwen ondervertegenwoordigd in alle domeinen van het muzikale veld. Redenen zoals stereotypen, 'boys networks' of seksisme geven niet altijd een sluitend antwoord. Kunnen we er daarom in slagen om naast de vrouwelijke kunstenaars zelf ook een vrouwelijke esthetiek te ontdekken en te aanvaarden?

Van 8 tot 11 oktober vindt The other the self afwisselend plaats in De Munt en de Beursschouwburg in Brussel. Het hele programma kun je hier terugvinden. 

 

 

RoSa vzw zal met een pop-upbib aanwezig zijn met literatuur over de invloed van vrouwen in de muziekwereld.

Praktisch

  • Wanneer? Zaterdag 10 oktober, vanaf 20 uur
  • Waar? De Munt, Munt, 1000 Brussel

In de RoSa-bibliotheek

Zoek via de catalogus op trefwoorden: Componisten / Muziektheater / Zangeressen / Musici / Klassieke muziek / Popmuziek