genderklikGenderklik.be wil het thema gender – dat vaak nog onbegrepen is – tastbaar maken bij verschillende generaties en lagen van de bevolking. Het online platform wil niet enkel op een toegankelijke en eigentijdse manier informeren over gender en gendermechanismen, maar is ook een springplank voor vragen en discussies.

Roze is voor meisjes. Blauw is voor jongens. Meisjes spelen met poppen. Jongens ravotten. Boys will be boys, uiteindelijk. Of toch niet? Onbewust – en onterecht – linken we bepaalde eigenschappen, normen en verwachtingen aan mannen of vrouwen. En net met dat hokjesdenken wil Genderklik.be komaf maken. De website is een initiatief van de Vlaamse overheid en kwam tot stand uit een samenwerking tussen verschillende partners. RoSa zorgde voor de inhoudelijke content.

Genderverwachtingen kunnen erg dwingend zijn en mensen in een strakke genderrol duwen. Eens je tot het besef komt dat gender om maatschappelijke mechanismen gaat die een invloed hebben op jouw leven, maar waartegen je ook kunt reageren, heb je de genderklik gemaakt.

Genderklik.be bevat een breed aanbod aan gefundeerd leesvoer rond gender en gendermechanismen: van actuele onderzoeksresultaten, trends en videomateriaal tot blog posts, links naar genderorganisaties en stukken over geschiedenis. Nog niet zo bekend met het thema 'gender'? Aan de hand van verschillende levensfases wordt het genderverhaal uit de doeken gedaan en krijg je tips om je bezorgde en nieuwsgierige moederhart/vaderhart te sussen.

 Meer weten?

Link naar de website: https://genderklik.be/

Bekijk hier het promofilmpje 'Zie de rollen': https://www.youtube.com/watch?v=ECzu0WoF7WY 

De website gaat ook gepaard met diverse sociale mediakanalen: Facebook / Instagram / Youtube

Wie meer wil weten, kan contact opnemen via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

vlaanderen