Discriminatie op basis van geslacht 

WBL-2014In het meest recente rapport van De Wereldbank, genaamd "Women, Business and the Law 2014: Removing Restrictions to Enhance Gender Equality", dat op 24 september 2013 werd gepubliceerd, is een overzicht voorzien van de manieren waarop vrouwen de voorbije twee jaar wereldwijd nog steeds slachtoffer werden (of konden worden) van discriminatoire maatregelen. De focus lag hierbij op beperkingen m.b.t. toegang tot of kansen op de werkvloer; maar ook discriminaties inzake de meer globale levensomstandigheden van vrouwen kwamen aan bod. Het gaat om belemmeringen die vrouwen ervaren, puur op basis van het feit dat ze vrouw zijn.
Daarnaast werd ook in kaart gebracht in welke landen en op welke gebieden dan weer de meeste vooruitgang werd geboekt de afgelopen 50 jaar. De studie omvat 143 landen.

Welke wetten verhinderen de economische participatie van vrouwen? Hoe zit het met de eigendomsrechten van vrouwen? Hebben vrouwen überhaupt overal gelijke toegang tot de arbeidsmarkt? En zo ja, hebben ze toegang tot alle beroepen? Welke landen gaan er wettelijk gezien op vooruit & welke blijven eerder achterop hinken? Het Women, Business and the Law 2014-rapport tracht antwoorden te bieden op deze en andere vragen. 

Resultaten van het rapport

Het volledige rapport kan je bestellen via de officïele website van De Wereldbank. Je vindt er ook reeds een downloadbaar overzicht terug van de key findings (pdf) van het onderzoek, alsook een overzicht per regio (de Regional Factsheets - pdf). RoSa pikte er alvast een aantal bevindingen uit om de implicaties van dit onderzoek in de verf te zetten. De conclusie die De Wereldbank maakt, luidt dan ook niet voor niks: 

"This report has shown that although much progress
has been made in recent decades in gradually dismantling
many of the legal restrictions which have hampered women
from more fully contributing to national prosperity, there is
a large unfinished agenda of reform. In too many economies
across all regions the law is still being used to hold women
back, to silence their voices and limit their actions, imposing
large tangible costs linked to these constraints on women’s
freedom." (Key Findings - p. 22)

Enkele algemene bevindingen van het onderzoek: 

  • Bijna 90% van de 143 onderzochte landen hebben op zijn minst één wet waarbij de kansen van vrouwen inzake economische participatie beperkt worden
  • In 15 landen kunnen mannen hun vrouw nog steeds verbieden een job uit te oefenen
  • In 79 landen zijn er wettelijke beperkingen inzake welke jobs vrouwen juist mogen uitoefenen. Zo worden vrouwen in bepaalde landen uitgesloten van het beoefenen van beroepen zoals: vrachtwagenchauffeur, lasser of timmerman.
  • De voordelen die vrouwen (in tegenstelling tot mannen) in sommige landen genieten inzake betaald bevallings- en/of ouderschapsverlof (bijvoorbeeld daar waar de lengte hiervan kan oplopen tot 2 jaar), weerhouden heel wat werkgevers er van vrouwen aan te nemen in bepaalde jobs of bepaalde sectoren
  • Slechts 8 van de 100 (voor dit aspect) onderzochte landen hebben wetten m.b.t. seksuele intimidatie in publieke plaatsen
  • Nog steeds 25% van de landen heeft geen enkele wet die huishoudelijk geweld verbiedt
  • In 29 landen kunnen vrouwen niet erkend worden als hoofd van het gezin in dezelfde mate zoals mannen dat kunnen

Naast een oplijsting van de grootste hindernissen die vrouwen nog steeds ervaren inzake het benutten van hun volledige economische potentieel, vind je in dit rapport onder meer ook nog de belangrijkste oorzaken van discrepanties tussen kansen m/v en een overzicht van de meest opvallende evoluties (zowel + als -) die zich hebben gemanifesteerd in de verschillende regio's. Benieuwd welke landen het slechts en welke het best presteren? Klik hier voor het volledige rapport.

Meer weten?

Meer weten over het onderzoek?

De officiële site van De Wereldbank.
Het volledige rapport "Women, Business and the Law 2014: Removing Restrictions to Enhance Gender Equality", alsook de Key Findings en de Regional Factsheets (pdfs).

Meer weten over kansen m/v in arbeid?

RoSa's kwesties: Vrouwen aan de Top, Werk en gezin & Arbeidsparticipatie.
RoSa's Hete Hangijzers: Nieuwe cijfers: Vrouwen aan de top 2012
RoSa's Tools: Arbeid

Werp ook eens een blik op empowerwomen.org - een online "Knowledge Gateway on women's economic empowerment" van UN Women en de Canadese overheid. Bekijk hier alvast het inleidende filmpje.

In het nieuws:

Vrouwenrechten: lange weg afgelegd maar nog niet aan de finish (De Morgen, 25/09/2013)
Les femmes interdites de travailler sans l'accord de leur mari dans 15 pays
(Libération, 24/09/2013)
Many Societies Gradually Moving to Dismantle Gender Discrimination, Yet More Can Be Done, Says World Bank Group President Jim Yong Kim (Press release - The World Bank, 24/09/2013)

In de RoSa bibliotheek

Op zoek naar meer leesmateriaal over vrouwen in economische participatie, toegang tot de arbeidsmarkt of gender(on)gelijkheid op de werkvloer? De RoSa bibliotheek biedt een schat aan informatie hieromtrent. Enkele aanraders: 

 

 Gender, Work and EconomyGender-European Labour MarketWomepreneurscarrièrekloof m/vReport on equality

 

Voor meer publicaties over kansen m/v in economische participatie, zoek op via RoSa's online catalogus onder de trefwoorden: ARBEID, ECONOMIE, BEROEPSSEGREGATIE, ARBEIDSVERDELING NAAR SEKSE, ARBEIDSPARTICIPATIE.
Voor meer informatie over de rechten van de vrouw in het algemeen, gebruik de trefwoorden VROUWENRECHTEN en/of GELIJKE KANSEN.
Voor publicaties van of over De Wereldbank zoek je op onder het trefwoord WERELDBANK.

Vragen kan je ook altijd richten tot Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Aanvullende gegevens