hier komen promoties & acties

Lee Craigie Tedx 02

Lee Craigie - "Ride Like a Girl"

Lee Craigie is een voormalig professioneel mountainbiker. Sinds 2018 mag ze zich de eerste Active Nation Commissioner van haar thuisland Schotland noemen. Als onafhankelijke expert rapporteert ze in die rol naar de regering over (en vormt ze de officiële vertegenwoordiging van) de participatie van wandelen, fietsen en andere lichamelijke activiteiten. 

Daarnaast is ze, sinds 2015, ook directeur en medeoprichter van The Adventure Syndicate, een non-profit organisatie die de inspirerende verhalen van avontuurlijke vrouwen op de fiets wil verzamelen en naar buiten brengen om meisjes en jonge vrouwen te stimuleren om anders te gaan nadenken over wat ze willen en kunnen bereiken. Zodoende wil The Adventure Syndicate op een positieve en inspirerende manier gendernormen doorbreken en de vaak nog erg stereotiepe beeldvorming van avontuurlijke en fietsende vrouwen in de media van een tegengewicht voorzien. 

Craigie is ook een getrainde jongerenpsychotherapeut die gebruik maakt van outdoortherapie en avontuurlijke activiteiten om sociaal uitgesloten jongeren te helpen zich beter te voelen over zichzelf. In 2009 richt ze in dat perspectief Cyclotherapy op. Ze fungeert ook als motivational speaker

In deze onafhankelijke TEDxTalk vertelt Lee Craigie het verhaal van een epische meerdaagse, ultra-endurance mountain bike race die ze ondernam door één van Schotslands meest wilde en afgelegen terreinen: de Highlands. De Highland Trail 550 Race biedt een interessant verhaal om de vraag te beantwoorden: "Is er een andere manier om te slagen dan op puur brute kracht en uithouding?"

Aanraders uit de RoSa-bibliotheek:

#TEDxTalk #Sport #Avontuur #Mountainbiken #Rolmodellen #RoSakijkt