hier komen promoties & acties

Uitgelezen

Schrijf je in op RoSa's thematische nieuwsbrief Uitgelezen om op de hoogte te blijven van onze almaar groeiende collectie en ontvang driemaandelijks tal van boekbesprekingen, interviews, aanwinstenlijsten en nog veel meer rond één specifiek thema.

Lees meer

Pers:pectief

RoSa vzw stuurt elke twee weken een unieke nieuwsbrief uit waarbij een specifiek gendergerelateerd thema wordt uitgelicht of de genderdimensie van een actueel thema wordt geanalyseerd.

Sinds 2018 verstuurt RoSa vzw thematische nieuwsbrieven die je op de hoogte houden van de genderdimensie in de actualiteit, of die belangrijke maar onderbelichte gendergerelateerde thema's op de agenda zet. Van januari 2018 tot en met juni 2019 werd deze Gender in de Pers nieuwsbrief wekelijks verzonden, sinds september 2019 kan je deze thematische nieuwsbrief tweewekelijks in je mailbox verwachten.

In september 2020 start RoSa het nieuwe academiejaar niet alleen met een nieuwe en verbeterde website, maar wordt ook de nieuwsbrief in een nieuw jasje gegoten. Voortaan heet de tweewekelijkse nieuwsbrief Pers:pectief, waarin RoSa haar kritisch perspectief aanreikt op onderbelichte of brandend actuele thema's met betrekking tot gender en/of feminisme. De nieuwsbrieven zullen voortaan ook integraal te lezen zijn op onze website.

Welke thema's komen er zoal aan bod? Een greep uit afgelopen edities: feminisme en kolonialisme, beeldvorming van vrouwelijk leiderschap, eenouderschap, politieke participatie, body positivity, extreem rechts en misogynie, nood aan een genderbewust design, partnergeweld, tienerprostitutie, vrouwen en comedy, 1 jaar #MeToo... Ontdek al onze voorgaande edities van Gender in de Pers in 2018, 2019, 2020 en 2021, en schrijf je in voor onze tweewekelijkse Pers:pectief.