hier komen promoties & acties

Dagelijks persoverzicht

RoSa vzw scant dagelijks het Belgische en internationale nieuws op relevante berichtgeving rond gender en feminisme.

Elke dag schuimen de RoSa-medewerkers tal van nationale en internationale kranten af op zoek naar relevante berichtgeving. Wat wordt er bericht over gender en feminisme? Welke thema's komen aan bod en vanuit welk perspectief worden ze benaderd? En - minstens even belangrijk - hoe is de toon van het artikel? Erg stereotiep en seksistisch, of juist heel inclusief en roldoorbrekend? De RoSa-medewerkers staan elke dag paraat om het voor je uit te zoeken. 

De volgende kranten worden elke werkdag door RoSa doorspit:

De Morgen / De Standaard / VRT NWS /  Knack / MO* /  Le Soir / Le Monde / NRC Handelsblad / OneWorld / De Correspondent / The Guardian / The New York Times

Op maandagochtend mag je alle relevante nieuwsartikelen van het voorgaande weekend verwachten. Ook de berichtgeving op feestdagen wordt de daaropvolgende werkdag aangevuld. Let wel, dit overzicht is niet exhaustief. Tijdens afwezigheden van medewerkers vallen er een aantal kranten weg.

Als je enkele dagen het nieuws niet hebt gevolgd, kan je simpelweg in ons overzicht van de hele maand grasduinen. In ons archief vind je dan weer alle voorgaande maandelijkse persoverzichten tot januari 2013.

Benieuwd naar oudere krantenartikels of neem je toch liever even de papieren versie erbij? Ook in de RoSa-bibliotheek is een uitgebreid archief aan krantenknipsels terug te vinden. Contacteer ons via info@rosavzw.be voor meer informatie.