hier komen promoties & acties

2017

In 2017 stelde RoSa niet één jaaroverzicht op waarin meerdere belangrijke thema's kort worden toegelicht. Er werd bewust geopteerd om een beperkt aantal opvallende thema's iets uitgebreider in de spotlight te zetten, telkens in een afzonderlijk jaaroverzicht. Het gaat om: The Women's March, grensoverschrijdend gedrag, feministische rolmodellen en feminisme wereldwijd.

Jaaroverzicht 2017 - 4: Feminisme wereldwijd

Op het vlak van vrouwenrechten en feminisme gebeurde er in 2017 op internationaal vlak opnieuw heel wat. In dit laatste van vier jaaroverzichten van 2017 bespreekt RoSa een handvol thema’s die wereldwijd sterk naar voren gekomen zijn, steeds met aandacht voor positieve feministische lokale acties.

Lees de volledige nieuwsbrief: Feminisme wereldwijd.

Jaaroverzicht 2017 - 3: Grensoverschrijdend gedrag

Getuigenissen van grensoverschrijdend gedrag gingen vorig jaar de wereld rond. Ervaringen met seksueel geweld en intimidatie in sportclubs, de cultuursector, de film- en televisiewereld,… werden massaal gedeeld, publiekelijk en anoniem. RoSa zet een aantal cruciale momenten in het debat op een rij.

Lees de volledige nieuwsbrief: Grensoverschrijdend gedrag.

Jaaroverzicht 2017 - 2: Portretten - een jaar vol nieuwe en oude feministische rolmodellen

Het afgelopen jaar moesten we helaas afscheid nemen van een aantal belangrijke feministische pioniers. Zij waren inspiratiebronnen die in diverse sectoren mee streden voor gelijke kansen en een weg baanden voor de volgende generatie, zowel in binnen- als buitenland. 2017 bracht echter niet enkel slecht nieuws. Nieuwe namen stonden op in de strijd voor gelijke kansen en gevestigde namen lieten opnieuw van zich horen: van rolmodellen in hun vakgebied over verdedigers van vrouwenrechten tot (toekomstige) feministische iconen. RoSa zet in dit jaaroverzicht een aantal belangrijke namen op een rij.

Lees de volledige nieuwsbrief: Portretten: een jaar vol nieuwe en oude feministische rolmodellen.

Jaaroverzicht 2017 - 1: The Women's March of 2017

Op 21 januari dit jaar schreven wereldwijd duizenden betogers geschiedenis door mee te lopen in de Vrouwenmarsen tegen President Donald Trump. Pussyhats, vindingrijke demonstratiepanelen en feministische slogans kleurden de straten van Washington en de rest van de wereld. RoSa zet het één en ander op een rij in ons eerste (van vier) jaaroverzichten van 2017.

Lees de volledige nieuwsbrief: The Women's March of 2017.