hier komen promoties & acties

Leesclub Thumbnail

06.03 | RoSa's leesclub: Feminism, Interrupted - Lola Olufemi

Ben je al langer op zoek naar een feministische leesclub? Heb je zin om samen klassiekers rond de feministische strijd te lezen en te bespreken? Wil je ook recente werken van opkomende stemmen in de feministische beweging leren kennen? Dan is RoSa's leesclub iets voor jou. Op woensdag 6 maart lezen we een feministisch boek dat inspireert en activeert: Feminism, Interrupted: Disrupting Power van de Britse feminist en organisator Lola Olufemi.

Met haar nieuwe leesgroep wil RoSa haar bibliotheek openstellen voor een breed publiek. We brengen geïnteresseerden samen om, aan de hand van zowel feministische klassiekers als recentere werken van opkomende stemmen, in gesprek te gaan over gender en feminisme. Iedereen is welkom en voorkennis is niet vereist. We houden de gesprekken bewust laagdrempelig. De bedoeling is om van gedachten te wisselen over feministische thema’s, en om aan de hand van boeken te reflecteren op onze eigen ideeën rond deze thema’s.

Feminism, Interrupted

Trots geëtaleerd op T-shirts en totebags, alles en iedereen schijnt vandaag 'feministisch' te zijn. Toch is feminisme geen koopwaar; het is een politiek wapen om onrechtvaardigheid mee te bestrijden en sociaal verzet te organiseren. In dit revolutionaire boek ontwart Lola Olufemi feminisme uit de kapitalistische greep waar de beweging zich vandaag in bevindt. Ze eist de radicale grondslagen van de beweging op en wijst op de verantwoordelijkheid van feministen om feminisme te herdenken. In dit korte maar bijzonder krachtige boek legt Olufemi in tien hoofdstukken de link tussen feminisme en tal van sociale thema's, zoals staatsgeweld, transmisogynie, sekswerk, gegenderde islamofobie en reproductieve rechten.

Kom op de vooravond van de Internationale Dag van Feministische Strijd naar de RoSa-bibliotheek om samen te spreken over de toekomst van feminisme. Aan de hand van de inzichten van Olufemi wisselen we van gedachten over centrale strijdpunten, valkuilen en bondgenootschappen. Welkom op woensdag 6 maart, van 19u tot 21u!

Geen voorkennis vereist

Iedereen is welkom om mee te komen nadenken en dromen over de toekomst van de feministische beweging in België. De gesprekken houden we bewust laagdrempelig en iedereen is vrij om bij te dragen aan het gesprek op die manier die voor hen juist voelt. Voorkennis is dus zeker niet vereist, enkel een flinke dosis interesse en leergierigheid. Ook wie het boek niet (volledig) gelezen heeft, is welkom om aan te sluiten.

Praktisch

Het boek is beschikbaar in de RoSa-bibliotheek en kan uitgeleend worden.

Wie: iedereen is welkom. De leesgroep gaat door in het Nederlands en is gratis, maar we vragen wel om op voorhand in te inschrijven.
Wanneer: woensdag 6 maart, van 19u tot 21u.
Waar: de RoSa-bibliotheek in de Zennestraat 40 in hartje Brussel
Toegankelijkheid: de RoSa-bibliotheek is rolstoeltoegankelijk, maar de sanitaire voorzieningen helaas (nog) niet.

Meer weten?

Volg ons op FacebookInstagram of LinkedIn.

Aanraders uit de RoSa-bibliotheek:

#RoSaleest #Leesclub #Boeken #Bibliotheek #Feminisme #Beweging #Intersectioneel #Internationaal #Strijd