hier komen promoties & acties

TEDx over feminisme en gender

Ideeën die de moeite waard zijn om te verspreidenTEDx?

"Ideeën die de moeite waard zijn om te verspreiden". Vanuit deze missie bestaat nonprofit-organisatie TED (Technology, Entertainment, Design) al sinds 1984 als een platform voor ideeën, inspiratie en verandering. Een TEDx staat voor een onafhankelijk georganiseerd evenement in de geest van TED. TEDx is een globale beweging geworden die sterke ideeën wil verspreiden via die lokale TEDx evenementen. De bedoeling? Een platform bieden met (live of via video) lezingen, conferenties, demonstraties,... om tot debat en dialoog te komen, te innoveren en connecties te leggen binnen en tussen gemeenschappen.

Sprekers over gender, vrouwenrechten, feminisme,...

RoSa selecteert door de jaren heen steeds een aantal TED-en TEDx-video's over gender, feminisme,... De meeste daarvan kan je ook met Nederlandse ondertitels bekijken. Waar ben je het mee eens? Waarmee niet? Welke thema's leven? Genoeg stof tot discussie.

TED & TEDx talks op rosavzw.be

Een overzicht van alle TED & TEDx talks op onze website vind je hier: https://rosavzw.be/nl/actualiteit/ted-x.

TEDx in België

  • Zoek hier een TEDx event in jouw buurt

Meer links?

  • TED Women: 'Women transforming industries, acting as change agents, innovators, and idea champions': Hoe veranderen vrouwen en meisjes de toekomst? Website van de nonprofit organisatie TED zelf.
  • TEDx Women: Wereldwijd staan vrouwen aan de wieg van verandering. Innoverende vrouwen aan het woord.
  • TEDx Amsterdam Women